top of page

HM Kongens Gardes kirkeparade 2022


Foto: Erling Eikli


HM Kongens Gardes kirkeparade er tilbake etter at COVID tiltakene stoppet dette arrangementet i 2020 og 2021.


HMKG gjennomførte i dag sin tradisjonsrike kirkeparade i Oslo Domkirke, i nærvær av DD MM Kongen og Dronningen samt HKH Kronprinsen. Det var første gang HM Dronningen deltok under kirkeparaden.
Gudstjenesten ble gjennomført i kjent mønster der Gardemusikken, ledet av den nytilsatte dirigent Sverre S. Olsrud, fremførte musikk som ga oppholdet i kirkerommet en ekstra dimensjon. Musikken er i gode hender! Spesielt var fremføringen av Trygve Hoff sin "Nordnorsk julesalme" et høydepunkt. Solist var gardist Ingrid Solheim Grove, som av alle ting er Gardesjefens adjutant. Med en stemme og tolkning som var nesten utenomjordisk, satte hun oss alle virkelig i høytids- og julestemning. Det er å håpe at hennes tjeneste som adjutant ikke forhindrer at langt flere får oppleve hennes fantastiske stemme sammen med musikktroppen.


Forsvarets øverste ledelse var forhindret fra å delta denne gangen. Brigaderene Ommundsen og Opperud var de som representerte Forsvaret fra de øvre echeloner. Representanter fra Hoffet og det diplomatiske korps var som vanlig til stede. Gardesjef Forbregd ga en personlig og fin julehilsen til alle deltagende, med spesiell vekt på sine gardister og ansatte, men som også inkluderte oss tidligere tjenestegjørende som en del av den større gardefamilien.Se og hør Gardesjefen utbringe Kongeønsket...

Video: Erling Eikli


Fem tidligere Gardesjefer hadde også funnet veien til Domkirken, og tradisjonen tro samlet de seg til påfølgende lunch på Grand Cafe med de styremedlemmer fra Befalsklubben som hadde anledning. I kirken og til lunch var også vår "hoff-fotograf" med, takk til Erling Eikli for de vedlagte bildene.


Styret ønsker alle medlemmer en riktig god jul.
Comments


Utvalgte
Siste
Følg oss
  • Wix Facebook page
bottom of page