top of page

Referat med tekst og bilder fra årsfesten


Som vanlig ble det et meget hyggelig årsmøte med påfølgende årsfest i Gardens Befalsklubb i går, fredag 9. november.

Årsmøtet ble avholdt i befalsmessen i Garden, med påfølgende Gardepunch, erter, kjøtt og flesk. Gardeakevitt, egne pilsner «sersjanten», «løytnantene» og «majoren» var drikke som ble servert. Sistnevnte er tyngst (bokkøl).

Mange tradisjonsrike seremonier og taler ble holdt, og det ble skålt for alle kompanier, avdelinger og tjenestestillinger.

Arrangementet er for befal som som tidligere har tjenestegjort i HMKG, men er også åpnet opp for stadig tjenestegjørende.

Dagens Gardesjef Vegard Flom var selvsagt til stede, og også flere tidligere Gardesjefer. Blant disse nevnes general Sverre Diesen, Geir Pettersen, Geir Holmenes, Arnfinn Stoltenberg og nå president i befalsklubben, Jan Magnus Brekkhus.

En av våre medlemmer, Jens Aksel Moberg som sitter i rullestol etter en fallskjermulykke for flere år tilbake, deltok også i år. Her avbildet sammen med flere av medlemmene i Hans Majestet Kongens Gardes befalsklubb.

Ole-Bernt Wivesøll ble hedret etter sitt lange og utrettelige virke i styret. Han ble innledningsvis takket av ved å motta befalsklubbens første offisielle crest. Senere på kvelden ble han utnevnt til Kommandør med Paradehatt i Hatteordenen for sin langvarige og trofaste gjerning som kasserer i befalsklubben.

Utpå kvelden var det auksjon av garderelikvier og mye annet spennende, og auksjonen ble som alltid en av kveldens mange høydepunkt!

Som relativt ydmyk hobbykunstner tillot tidligere kompanisjef, S3 og Gardesjef Geir Holmenes seg å sponse klubbens veldedighetsauksjon (til livgardens beste) med et verk fra sin ‘blå periode’ ved avdelingen.

SE FLERE BILDER...

Tekst: Einar H. Clausen

Foto: Solveig Vangen, Einar H. Clausen og Marius Stavenæs

Utvalgte
Siste
Følg oss
  • Wix Facebook page
bottom of page