top of page

Referat og bilder fra 40-års jubileet

Her har du en aldri så liten oppsummering og bilder fra Befalsklubbens 40-års jubileum som ble avholdt i gardeleiren på Huseby, lørdag 14. november 2015.

Festen i forbindelse med 40-års jubileet til Gardens Befalsklubb er historie. Vi kan konstatere at det er en vital 40-åring (og en kompetent festkommite) vi har med å gjøre.

Første post på programmet bestod av et glass sherry og en grundig presentasjon ved gardesjef oblt. Jan Frederik Geiner om Gardens gjøren og laden de seneste fire tiår. Interessant var det også å konstatere at Gardens organisering annon 2015 ligner mistenkelig på organiseringen flere av oss var kjent med fra 80-tallet. Og som Gardesjefen litt mellom linjene påpekte; Det er jo mulig at man ikke tenkte så helt galt for 40-50 år siden.

Deretter var det materiellmønstring i Gardehallen, Gardens vedlikeholdshall. Major Stein Willhelm Aasland var ansvarlig for mønstringen, og hadde som sedvanlig lagt for dagens et meget samvittighetsfullt arbeide.

Etter minnsetund og blomsternedleggelse ved Gardisten var det tid for punch i foajeen i befalsmessen. Den var et forsøk på å gjenskape noe av stemningen var Stockholmstiden (1856-88) slik det må ha fortonet seg på Ladugårdagärdet under pauser i eksersisen. Punchen skal være både lun og sterk. Der tror vi punchkokken hadde troffet godt på to av to mulige kriterier.

Over 60 gjester hadde funnet veien til festen denne lørdagskvelden, og stemningen var særdeles god fra første stund. Festmenyen som symboliserte fire decennier bestod av terteskjell, oksefilet, ost og cremè brûllée, og ble ledsaget av øl med for anledningen spesialdesignede etiketter.

Hatteordenens collegium hadde tilsagt sitt nærvær, og collegiet ble ledet med myndig hånd av Sir Thomas, som for øvrig ble behørig påskjønnet for sin mangeårige innsats for klubben. Den nyslåtte ridder av året var for øvrig general Sverre Diesen for diverse underfundige bragder opp gjennom årene.

Den tradisjonelle auksjonen ble avholdt som seg hør og bør, og mange heldige budgivere kunne vandre ut i vinternatten med relikvier fra Gardens historie.

De av oss som hadde drukket seg helt fast ble skysset ut ved tretiden om morgenen, og noen standhaftige sjeler klarte et par whiskey-drammer på fallrepet i privat regis før det bokstavelig talt var natta. En tilstand som for enkelte av oss varte til langt utpå neste dag.

Vi gleder oss allerede til neste treff!

Trykk på bildet for å komme til bildegalleri/slideshow...

Utvalgte
Siste
Følg oss
  • Wix Facebook page
bottom of page